Gam 124

بهترین ها همیشه از بهترین ها الگو گرفته اند

رشته حقوق

رشته حقوق

موضوع حقوق و علم حقوق نشأت گرفته از تمام روابط اجتماعی است که آثار حقوقی از آن ایجاد می شود. این رشته می تواند به رابطه دولت و مردم ربط داشته باشد که به این نوع ارتباط، حقوق عمومی می‌گویند، یا می‌تواند به روابط خصوصی بین مردم اطلاق شود که به آن حقوق خصوصی می‌گویند. در حقوق عمومی تحت عنوان حقوق قوای سه گانه کشور حاکمیت و اون چیزی است که به اداره کشور مربوط می‌شود و در مورد حقوق خصوصی می‌توان گفت که به روابط بین مردم می پردازد که از جمله مهمترین آنها می‌توان به روابط تجاری اشاره کرد که عامل ایجاد رشته حقوق رشته حقوق تجارت شده است.

یا مسائل مربوط به حقوق مدنی است که می توان به مواردی از جمله اموال مالکیت، قراردادها و مسئولیت هایی که شخص در خطاهایی که آن را انجام می دهد برایش اتفاق میفتد مانند مسئولیت‌هایی که از حوادث و وصیت ولادت اقامتگاه ارث و موارد دیگر ناشی می‌شود اشاره کرد. یکی دیگر از گرایش های حقوق مربوط به روابط بین الملل است که به دو بخش حقوق روابط بین الملل عمومی و حقوق روابط بین الملل خصوصی تقسیم می شود که حقوق روابط بین الملل عمومی به رابطه بین دولت و سازمانهای بین المللی می پردازد.

 

از محبوب ترین رشته هایی که داوطلبان گروه علوم انسانی برای ادامه تحصیل در آن در آزمون سراسری شرکت می کنند می توان به رشته حقوق اشاره کرد. گرایش های حقوق گسترده است و در تمام روابط زندگی امروزه می‌توان آن را مشاهده کرد که این روابط می تواند به دولت و مردم مرتبط باشد که به حقوق عمومی شناخته می شود و یا به روابط بین مردم ارتباط داشته باشد که رابطه اختصاصی گفته می شود که حقوق خصوصی نامیده می شود.

 

 

همانطور که گفتیم شاخه ای از حقوق که به روابط بین المللی می پردازد به دو بخش حقوق روابط بین الملل عمومی و حقوق روابط بین الملل خصوصی تقسیم می شود که در مورد عمومی می‌توان به روابط بین دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی اشاره کرد که فارغ التحصیلان این رشته باید قدرت استدلال، جسارت، خلاقیت ذهنی و فن بیان مناسبی داشته باشند. علم حقوق با روانشناسی، جامعه شناسی و علوم فلسفی درآمیخته است و کسی که حقوق را مطالعه میکند باید از تمام این علوم آگاهی داشته باشد. شخصی که در این رشته تحصیل می‌کند باید زبان و ادبیات فارسی اش در سطح بالایی باشد تا بتواند به خوبی صحبت کند.

افرادی که به دنبال تحصیل در این رشته هستند باید بدانند که یکی از برترین دانشگاه ها در این زمینه دانشگاه شهید بهشتی است اساتیدی که در این شاخه در دانشگاه شهید بهشتی درس می کنند بسیار مجرب هستند و از سابقه حقوقی بالایی برخوردارند.

 

توانایی های لازم رشته حقوق

رشته حقوق مانند خیلی از رشته ها نیست که فرد به صورت خصوصی کار را انجام دهد و نتیجه را ارائه دهد بلکه رشته حقوق با افراد مختلفی در ارتباط هست و فردی که این رشته را مطالعه می کند لازم است که از قدرت بیان بسیار بالایی برخوردار باشد. همچنین بتواند مسائل مورد نظر را استدلال کند. خلاقیت ذهنی داشته باشد و جسارت بیان و عملکرد لازم را داشته باشد.

شاید به دست آوردن مدرک لیسانس در رشته حقوق کار چندان مشکلی نباشد اما حقوقدان شدن و شاغل شدن در این رشته و موفق بودن کار بسیار سختی است زیرا شخصی که حقوقدان می‌شود باید از بسیاری از علوم در حد کفایت اطلاعات داشته باشد و بتواند به خوبی از پس وظایفی که به او محول می‌شود برآید. همانطور که قبلا گفتیم نیاز است فرد علاوه بر استعداد، زبان و ادبیات فارسی قوی داشته باشد تا بتواند مسائلی را که استدلال کرده و به نتیجه رسیده است را به خوبی بیان کند و مخاطبانش را تحت تاثیر قرار دهد.

 

 

درس ها و واحدهای رشته حقوق

دروس پایه

مقدمه علم حقوق

حقوق جزای عمومی

حقوق اساسی

حقوق مدنی

مبانی علم اقتصاد

عربی

مالیه عمومی

مبانی جامعه شناسی.

 

دروس اصلی و تخصصی

آئین دادرسی مدنی

متون حقوقی

آئین دادرسی کیفری

حقوق اساسی

حقوق جزای عمومی

حقوق بین المللی عمومی

حقوق سازمانهای بین المللی

حقوق اداری

اصول فقه

متون فقه

حقوق تجارت

قواعد فقه

حقوق تطبیقی

ادله ثبات دعوی

حقوق کار

پزشکی قانونی

کار تحقیقی

حقوق بین المللی خصوصی

تسلط بر زبان عرب و فرانسه هم به اغلب دانشجویان حقوق توصیه می‏شود.

 

لازمه‌ی تحصیل و اشتغال

برای موفق بودن در رشته حقوق تنها علاقه کافی نیست بلکه باید فردی که رشته حقوق و مطالعه می‌کنند فن بیان بالایی داشته باشد و بتواند مطالب را به خوبی بنویسد و روحیه جستجوگری داشته باشد. همچنین در زبان انگلیسی عربی و فرانسه تا حد زیادی تسلط داشته باشد و بتواند مسائل را به خوبی ارزیابی کنند.

 

 

بازار کار، درآمد و حقوق

از بهترین کارهایی که فارغ التحصیلان رشته حقوق می توانند در آن به کار کردن بپردازند وکالت است که نیازمند گذراندن آزمون کانون وکلا و گرفتن پرونده وکالت است. بعد از اینکه فرد در آزمون قضاوت شرکت کرد و مصاحبه شفاهی را قبول شد میتواند با استفاده از آزمون های استخدامی در اداره های مختلف مشغول به کار شود.

به علت ازدیاد فارغ التحصیلان در این رشته در حال حاضر شاغل شدن کار آسانی نیست و با محدودیت‌های زیادی مواجه است. اما اگر دانشجویی در کار خود بسیار خوب و توانمند ظاهر شود می تواند به شاغل شدن در دادگستری و مشاور حقوقی بانک، شهرداری و شرکت های مختلف امید داشته باشد. شخصی که در آزمون ورودی کانون وکلا قبول شود بعد از این که دو سال کار آموزی را با موفقیت سپری کند می تواند پروانه وکالت گرفته و دفتر وکالت تأسیس کند و همچنین اگر مدرک دکترای معتبری از دانشگاه دریافت کنند می‌توانند این رشته را در دانشگاه ها تدریس کند.

 

 

شغل وکالت از آن دسته از مشاغلی است که میزان موفقیت در آن برای وکلای مختلف بسیار متفاوت است. برخی از وکلا بسیار موفق هستند و درآمد بالایی داشته و در حوزه تخصصی خود معروف می باشند و بعضی دیگر هم حتی به سختی هزینه های زندگی خود را تأمین می کنند. 

به گفته وکلای متخصص و موفق، تسلط بر قوانین و مقررات، دارا بودن روابط عمومی قوی و جسارت لازم از مهمترین عوامل موفقیت در این شغل به حساب می آیند. 

با توجه به تمرکز فعالیت های اقتصادی و تجاری در شهرهای بزرگ مثل تهران؛ بازار کار وکلا در اکثر حوزه های تخصصی در این شهرها بسیار بیشتر از شهرهای کوچک است.  از سوی دیگر با گسترش و پیچیده تر شدن روابط  اجتماعی در سال های اخیر، مخصوصا در شهرهای پرجمعیت و بزرگ مثل تهران، اصفهان، مشهد و ….  به تناسب آن مشکلات مردم و دعواهای حقوقی و قضایی نیز افزایش یافته است و بازار کار وکلا در تمام کشور و مخصوصا در شهرهای بزرگ گسترده تر شده است.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که میزان موفقیت یک وکیل در بازار کار بیش از گرایش تحصیلی و نوع دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده، به مهارت های فردی خود او در برقراری ارتباط با مخاطبان و همچنین تسلط بر موضوعات تخصصی شغلش بستگی دارد. 

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام وکلا بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰، رشد ۱۰ درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای کل مشاغل ۱۴ درصد می باشد.

استرالیا – در بازه زمانی ۵ سال گذشته میزان استخدام وکلا رشد ۱۶.۷ درصدی داشته و رشد بسیار زیاد در آینده برای آن پیش بینی شده است.

 

کارهای مناسب فارغ التحصیل مقطع کارشناسی

قضا

بازپرسی و دادیاری

تحریر ادله (معاینه محل و استماع گواهان محلی و استماع اظهارات متداعین معذور از حضوردر دادگاه)

امور ورشکستگی و سرپرستی محجورین فنی و حقوقی

 ادارات اجرای احکام شامل موارد مدنی و کیفری

ادارات ثبت اسناد و املاک

دفاتر اسناد رسمی بصورت سردفتر و دفتریار

وکالت دعاوی خصوصی و دولتی

تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی

مشاوران حقوقی

 

'گروه مشاور تحصیلی گام 124 

جهت گرفتن مشاوره تحصیلی با شماره زیر تماس بگیرید:

09375236886

دکتر محمد موسوی

 

 

دیدگاه خودتان را ارسال کنید